onsdag den 28. december 2016

3 nytårstraditioner i Madrid

12 druer på dåse - specifikt pakket til Madrids største nytårstradition


Ligesom med julen så har hvert land - og til tider hver by - sine traditioner når det kommer til at skyde nytåret ind på behørig vis. Og i den spanske hovedstad er der tre traditioner der er specielt gode at kende til, hvis man vil have en god start på det nye år - eller undgå at gå sulten i seng.

De 12 druer
Den største og mest populære nytårstradition i Madrid inkluderer 12 vindruer og finder sted midt i menneskemylderet på ikoniske Puerta del Sol. Traditionen foreskriver at man skal spise en drue for hvert slag på uret når klokken slår midnat - hvilket siges at bringe held i det nye års 12 måneder. Meget praktisk sælges de "heldige druer" endda på dåse - lige klar til den store aften.

Rødt undertøj
Ligesom med druerne, så er der endnu en måde hvorpå at man kan sikre sig held i det kommende år - omend mindre synligt end førstnævnte. Det siges nemlig at bringe held hvis man bærer rødt undertøj nytårsaften. Derudover bruges vores egen tradition med at hoppe ned fra en stol også på disse kanter, så en kombination af druer, rødt undertøj og stolehop vil med sikkerhed sikre dig den store lottogevinst i 2017.

Den hyggelige passage ved det historiske Chocolatería San Ginés i Madrid


Churros hos San Ginés
I Spanien er det modsat Danmark ikke almindeligt brugt selv at fyrer fyrværkeri af i gaderne, selvom det naturligvis kan forekomme. Men det meste fyrværkeri arrangeres og præsenteres altså fra officiel side. Og når den sidste raket er brændt ud, og den sidste flaske er tømt, så søger mange madrileños mod det velduftende og historiske Chocolatería San Ginés. Her serveres 'Chocolate con Churros' 24 timer i døgnet året rundt, og der er bestemt ikke mindre tryk på i det nye års første spæde timer, når truende tømmermænd skal druknes i tyktflydende chokolade.