mandag den 17. november 2014

Vi med hund



Dogwalkers – professionelle hundeluftere – er efterhånden blevet en anerkendt storby-profession verden over. Lige fra de private, til de mere etablerede firmaer der samler et helt kuld op ad gangen. Men skal man som hundeejer hjemmefra i en weekend eller længere, er en enkelt gåtur ikke tilstrækkeligt – så må der en 'dogsitter' til.

Når man som min kæreste altid har ønsket sig en hund, men ikke er i en optimal situation for investering i en ny bedste ven, er dette en absolut win-win... eller en vuf-vuf fristes man til at sige.

Hjemmesiden Bibulu.com er nemlig som en 'dating-profil' for hunde-elskere og firbenede der søger et midlertidigt hjem – om det så blot er for en enkelt dag. Med uddybende profiler og beskrivelser af hundenes adfærd, samt referencer på de potentielle værter. Man sætter selv sin pris per nat, og hjemmesiden tager 10% for at skabe kontakten, mens hunden dækkes ind forsikringsmæssigt.

Kærlighed ved første bjæf
Det tog blot en uge fra min kæreste oprettede hendes profil, til de første hunde (eller deres ejere) viste interesse, og pludselig havde vi en weekend-vov-vov. En lille pug med det fantasifulde navn 'Fanta de Naranja' – opkaldt efter den spanske version af den populære appelsinvand. Ved første øjekast ikke den smukkeste udgave af en hund, men hun viste sig hurtigt som den sødeste og mest velopdragne lille pelsklump.

Efter afsked med 'mor' som skulle på weekend-rejse, fulgte den gladelig med sine nye venner ned gennem menneskemylderet på Gran Vía, og i et par dage kunne vi mænge os med Madrids hundeejere – gå gaderne og i parken. Der er overraskende mange der har hunde i Madrid centrum, og vi har flere gange sågar set en lille baby-gris gå 'pigwalk' langs de brede boulevarder.

Nu venter kæresten spændt på om lille Fanta igen sender bud efter en barnepige, eller om næste logerende bliver en Grand Danois.