mandag den 21. november 2016

Juletid i Madrid



De  metalliske juletræer er rejst på Plaza del Callao og på Puerta del Sol. Stormagasinet El Corte Inglés' midlertidige vinterhytte er ved at tage form, og lyskæderne er spændt ud over gader og stræder. Så nu mangler der bare at blive trykket på kontakten - så julen kan skydes igang her i hovedstaden.

Selv de gigantiske mus på El Corte Inglés' facade tripper for at komme igang med at synge julen ind. "Cortylandia"-facaden er ikonisk for Madrid, og er efterhånden en mangeårig tradition som har tag i både børn og voksne. Og så er den naturligvis en yderst succesfuld reklame for stormagasinet, som er en shopping-magnet hele året rundt, og ikke mindst i december.



Det vrimler allerede med tidlige gave-jægere i weekenderne, så det tager sin tid at drible ned gennem Calle Preciados og krydse Puerta del Sol. Køen er også allerede alenlang hos lotteri-forretningen Doña Manolita, og man kan ikke undgå at ryste lidt på hovedet over dem som frivilligt står i kø i timevis for at købe deres jule-lotteri netop her - når de kunne gøre det samme på 2 minutter ved lotterisælgeren på gaden. Men Doña Manolita "bringer held", og mange får gevinst netop her. De færreste af de "overtroiske" tager sandsynlighedsregningen - altså antal solgte lotterisedler - op til overvejelse.



På  Plaza Mayor er det historiske julemarked også ved at skyde op. Og det ser ud til at det i år bliver større end længe, med et hav af store røde borg-lignende boder, fordelt over hele pladsen. Snart åbnes lugerne til bunkevis af krybbespilsudstyr og julelækkerier. Der er ikke så meget "nisseri" her som i Norden, men blomsterforretningen La Real i Calle Independencia har fundet plads til en enkelt...



Følg Kridhvid i Madrid på Facebook for ekstra inspiration og bonus-materiale...