onsdag den 4. marts 2015

Det swinger i Huertas

www.kridhvidimadrid.dk


Det oser af jazz bag den mørkegrønne facade og de hvide gardiner, på Calle de las Huertas nummer 22. Beliggende i Madrids charmerende Huertas kvartér, lidt syd for Puerta del Sol. Herinde på Café Jazz Populart, er man som teleporteret til én af de klassiske jazz klubber i New York eller New Orleans, med de hvide marmorborde, de mørke træmøbler, den dæmpede belysning og de utallige sorthvide fotos, der pryder væggene sammen med de ophængte instrumenter. Man er slet ikke i tvivl om at luften førhen var tyk af cigaretrøg, som blandede sig med tonerne fra musikerne på den lille scene.

Selv er jeg stadig nybegynder hvad angår jazz og blues, men har en idé om at fans af netop disse genre er nogle af de mest inkarnerede musikelskere der findes. Der er så meget historie og kultur i jazz og blues. En kultur som har været dyrket fuldt ud hos Populart i over 20 år. Og listen af store nationale og Internationale musikere der har lagt vejen forbi denne lille klub i Madrid, er blevet lang.

Erfarne toner
www.kridhvidimadrid.dk
Èt af de bands der vender hyppigt tilbage er Canal Street Jazz Band, hvis få originale medlemmer fornylig kunne fejre 45 års jubilæum, mens resten er kommet til siden starten i 1967!

Efter 45 år sammen burde man kunne finde melodien, og det er da heller ikke noget problem for disse erfarne herre, som spiller klassisk dixieland jazz så det svinger helt ud på gaden. Trods en anslået gennemsnitsalder på mindst halvtreds, er der fuld blæs på både trombonen, trompeten, pianoet, elbassen og trommerne.

To gange har jeg haft fornøjelsen af disse herres selskab i den stopfyldte jazzhule, hvor tjeneren har sit hyr med at navigere mellem siddende og stående gæster. En god plads kræver at man booker et bord – hvilket kun kan gøres på dagen fra kl. 18, og ellers kan man møde op og hænge ud i baren. Entreen og musikken er reelt gratis, men priserne på drinks er spædet op med et par euro eller tre, så det hele giver mening i sidste ende.

Er du til jazz, er et smut forbi Populart et absolut must på en ferie i Madrid.
Tjek programmet på caféens hjemmeside. www.populart.es

www.kridhvidimadrid.dk