fredag den 11. november 2016

Smag for SpanienÉn af de ting man bliver inspireret af når man bor i Spanien er de lokales passion for mad. En passion som i den grad smitter af, og med tiden tager man den med sig og lærer at værdsætte maden på en ny måde. Den klassiske spanske gastronomi er i sig selv ganske simpel. Det handler som regel oftest mere om nogle fantastiske råvarer og atmosfæren omkring dem, end om finurligt sammensatte kulinariske kompositioner.


'Keep it simpel'-attituden synes også at være baggrund for retten 'cachopo' - som er en traditionel specialitet fra den nordspanske region Asturien. 'Cachopo' er ganske enkelt skinke og ost "indbagt" i to skiver paneret kalvekød - som en spansk udgave af den klassiske Gordon Bleu. Men den smager fremragende og bliver i disse dage "fejret" i Madrid under en slags "cachopo-festival", hvor udvalgte restauranter disker op med hver deres cachopo-menu til specielle priser.Derfor tog vi i går aftes ind for at prøve denne delikatesse hos restauranten 'El Cogollo' nær Madrids ikoniske Plaza Mayor - nærmere betegnet på Calle de la Lechuga = "Salatgade". Det var derfor meget passende at denne menu kom med en lækker salat som forret. En kontrastfyldt og smagsrig salat med gedeost, karameliserede valnødder, baconstykker og balsamico. Et helt måltid i sig selv.

Vores menu kostede blot €25 for to personer, hvor man deler én stor cachopo - som så til gengæld nærmest kan mætte tre personer, og som serveres med pommes frites og stegt rød peber. Dertil hørte en flaske æblecider, som er meget traditionsrig i Asturien. En tør og ikke særligt sød, men meget naturlig cider, som bør skænkes med lang stråle for at ilte den i glasset. Og det skulle naturligvis prøves. Skål og velbekomme!

El Cogollo er simpelt indrettet med med venlig betjening. Og den har efter sigende tidligere vundet en pris for sin cachopo. Vil du selv prøve en gang cachopo når du rejser til Madrid, så kan denne restaurant varmt anbefales. Normalprisen for denne ret ligger på  €18.