mandag den 13. oktober 2014

Fredag aften med seks svedige mænd

Lad det være sagt med det samme. Når jeg normalt bruger en fredag aften på at se seks svedige mænd give den gas, så foregår det på is og inkluderer en målmand, to backer og tre angribere. Denne fredag er panser og puck dog midlertidigt skiftet ud med dansesko og sort eyeliner.

Vi er inviteret i teatret af kærestens veninde, til det spektakulære danseshow Titanium. En fusion mellem den udtryksrige spanske flamenco, hip hop og breakdance. En umiddelbar mærkværdig kombination og opsat i nærmest science fiction-agtige rammer. En slags Happy Feet møder Matrix.

Travolta og Turtles
Venindens kæreste og jeg garderer os med en øl, og vi sætter os til rette i den intime teatersal i det smukke Teatro Rialto – én af de klassiske scener på Madrids 'Broadway', Gran Vía. Showet starter med en form for slowmotion scene til lydeffekter der er en moderne Imax-biograf værdig. Og hurtigt udvikler 'historien' sig over den ene speed-steppende og hvirvelvinds-snurrende dansescene efter den anden. Med mænd klædt i så rå outfits, at John Travolta ligner en børnehavepædagog i Grease.

De tre flamenco-specialister og de tre alsidige breakdancere skaber både kontraster og harmoni i de intense og urmenneskelige scener, via et helt enkelt men yderst effektfuldt sceneshow. Ind imellem tilsat tre mystiske og ninja-lignende skabninger, der senere i showet lader maskerne falde, og afslører hip hop evner der ville få både Donatello og Raphael til at gemme sig i skjoldet.

Spiller på alle strenge
Titanium-drengene er akkompagneret af et fire mands live-band, bestående af rytmiske trommer, en dramatisk violin, en inderlig spansk guitar og en formidabelt spansk-rappende forsanger. Grundet teatersalens vertikale opbygning, er alle tæt på scenen og får hvert et sveddryppende ansigtsudtryk med. En ganske enkelt imponerende oplevelse for en flamenco-jomfru som mig.

Samtidig får jeg flashbacks til 90'erne, hvor jeg selv testede mine evner som ægte hip hopper i Tommerup Forsamlingshus. Til tonerne af Ace of Base og med lidt mindre sort make-up.

(Se en trailer til showet her)